Suroviny
- branzino 1 dávka
- brambory 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- cuketa 1 dávka
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Ryby vyčistíme od vnitřností, zbavíme hlavy a páteře (nikoliv ocásku!)
Rozřízneme opatrně podél páteře tak, aby se nám ryba rozevřela jako kniha, kterou pohromadě na jedné straně drží ocásek
Posolíme, zakápneme olejem a celou pokryjeme velmi jemně nakrájenými plátky brambor (měly by vypadat jako bramborové lupínky)
Znova posolíme a zakápneme olejem
Pečeme v troubě rozehřáté na 220 stupňů asi 12 minut
(Brambůrky by měly po okrajích začít hnědnout – nesmí zůstat syrové!) Podáváme se zeleninovými tagliatelle
Na zeleninové tagliatelle (nudle) si škrabkou na brambory vytvoříme po celé délce mrkve a cukety široké proužky
Cibuli nakrájíme na kroužky
Vše krátce osmahneme na rozpáleném olivovém oleji (asi 2,5 minuty, aby zelenina jen změkla, ale zůstala příjemná na skus)
Osolíme, opepříme dle chuti a podáváme k rybě s bramborami