Suroviny
- krémový sýr 230 g
- čedar (nebo jiný polotvrdý sýr) 120 g
- sušené brusinky (neslazené, nasekané na malé kousky) 130 g
- vlašské ořechy (opražené a nasekané na malé kousky) 130 g
- pažitka (nebo jarní cibulka, nasekané najemno) 1 hrst
- sušený česnek 1/2 lžičky
K podávání
- slané krekry (tyčinky, preclíky, chipsy...)
- zelenina (mrkev, řapíkatý celer, nakrájená na hranolky)
Postup přípravy
- V míse utřete krémový sýr s nastrouhaným, polovinou brusinek a ořechů, pažitkou a česnekem. Vytvarujte kuličky, klaďte je na tác vyložený papírem na pečení a dejte do ledničky.
- Před podáváním obalte ve směsi zbylých brusinek a ořechů.
PRIMA TIP: Opražené ořechy jsou křehčí, křupavější a rozvoní se. Rozestřete je na plechy vyložený papírem na pečení a pražte v troubě předehřáté na 180°C asi 5 minut, jednou promíchejte. Před sekáním nechte ořechy vychladnout. Místo vlašských ořechů můžete použít jejich příbuzné, jemnější pekany.
Skvělým pohoštěním na každý večírek je také hedvábně jemný hummus z cizrny. Připravte jej podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE