Suroviny
- mouka 350 g
- vejce 4
- máslo 250 g
- tvaroh 400 g
- vaječný likér 3 lžíce
- cukr 250 g
- vanilkový cukr 1
- prášek do pečiva 1
- sůl
- citronová kůra
- hrozinky 50 g
- čokoláda 50 g
- cukr
Postup přípravy
Dezert
Babiččina lahodná tvarohová bábovka
Ingredience:
350 g polohrubé mouky4 vejce250 g másla400 g tvarohu3 lžíce vaječného likéru250 g cukru krupice1 vanilkový cukr1 prášek do pečivašpetka solicitronová kůrarozinky50 g hořké čokoládycukr moučka na posypání hotové bábovky
Postup:
V míse rozetřeme žloutky, cukr krupici, vanilkový cukr a máslo a citronovou kůru. Ve vedlejší nádobě ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Do mísy s napěněnou směsí žloutků, cukru a másla postupně přidávám 3 lžíce vaječného likéru, poté přidáme tvaroh. Ve zvláštní míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec smícháme dohromady s ušlehaným sněhem, současně přidáváme rozinky a jemně rozsekanou čokoládou – vše velmi jemně a opatrně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme polotuhé těsto a dáme do trouby péct. Prvních 15 minut pečeme na 180°C, pak zmírníme teplotu a dopékáme dozlatova až do té doby, než při zkoušení propečení špejlí nebude tato špejle suchá. Hotovou bábovku posypeme cukrem moučkou.