Baba anuç
- lilek 1 ks
- rajče 3 ks
- kapie 1 ks
- zelené papriky 2 ks
- česnek 1 ks
- balzamikový krém 4 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Humus
- cizrna 1 ks
- sezamová pasta 3 lžíce
- řecký jogurt 1 ks
- citron 0.5 ks
- kmín 1 špetka
- turecké chilli 1 špetka
- nakládaná zelenina 1 ks
- chleba pita 1 ks
Postup přípravy
Baba Anuç
Ogrilujeme či upečeme lilek, papriky a rajčata. Necháme vychladnout, zbavíme slupky a vše nakrájíme velmi na jemno. Dáme do mísy, přidáme stroužek drceného česneku, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce balsamikového krému, sůl a pepř. Necháme den uležet v lednici.
Humus
Rozmixujeme vodou změklou cizrnu, přidáme tři lžíce sezamové pasty, jeden až dva řecké jogurty, šťávu z půlky citronu a sůl. Dáme na talíř. Zalijeme špetkou olivového oleje a okořeníme drceným kmínem, chilli, pepřem. Poklademe kousky nakládaného ovoce či černých oliv. Podáváme s chlebem pita.
Baba Anuç a humus podávané na pitě (lilkový salát a cizrnová pasta s chlebem pita)
Ingredience:
- 1 větší lilek
- 3 rajčata
- 1 kapie
- 2 zelené papriky
- česnek
- balsamikový krém
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 nakládaná cizrna
- táhin – sezamová pasta
- řecký jogurt
- citron
- kmín
- turecké chilli
- nakládaná zelenina
- chléb pita