Suroviny
- krůtí maso (z prsou) 1 kg
- cibule 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- tavený sýr 3 kusy
- smetana na vaření 1 kus
- koření (dle libosti) dle chuti
- paprika (různé barvy) 3 kusy
- mléko dle chuti
- máslo ořech
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- vejce 1 kus
- bílé pečivo dle libosti
- petržel dle libosti
Postup
- Najemno pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na másle a slanině, potom přidáme nakrájená a okořeněná krůtí prsa a opékáme, až maso změkne.
- Přidáme tavený sýr, který necháme pozvolna roztavit, během přípravy přidáme tři druhy nakrájených paprik, potom smetanu a trošku mléka, necháme povařit, podusit a dle chuti ještě dokořeníme.
- Na „raketový knedlík“ si housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a vajíčkem, osolíme, vše promícháme i s nakrájenou zelenou petrželí a necháme chviličku vsáknout. Potom ze vzniklé hmoty tvoříme rukou koule, které dáme vařit do vroucí osolené vody.
Autor receptu: Lukáš Sivák