15minutové asijské mušle s houbami

Moje hodnocení
1x

Příprava čerstvých slávek je jednoduchá a hlavně velmi rychlá, což z nich činí skvělý tip na rychlou a zdravou večeři. Vyzkoušejte tentokrát mušle s asijským švihem.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zkontrolujte mušle: vyhoďte ty, které jsou rozbité nebo otevřené.
  2. Ve woku nebo velké hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte na plátky nakrájenou červenou cibuli a houby a smažte 2 minuty. Přihoďte očištěné mušle a smažte je po dobu 5 minut, nebo dokud nebudou všechny skořápky otevřené (pokud se některé mušle neotevřou, vyhoďte je).
  3. Do pánve přidejte sójovou omáčku, rýžové víno a čerstvě namleté chilli papričky podle chuti. Promíchejte a posypte jarní cibulkou.
  4. Podávejte se skrojkem limety. Volitelně můžete podávat s jasmínovou rýží a nakládaným čajovým vejcem.

Týden plný mušlí

Poslední týden v září se uskuteční již pátý ročník festivalu mušlí – Czech Mussel Week, který organizátor, firma HOPI Fish Hub, tento rok rozšiřuje z Prahy do celé republiky. Během tohoto festivalu budou mít zákazníci jedinečnou příležitost ochutnat čerstvé holandské slávky na více než 100 různých způsobů ve více než 200 restauracích po celé České republice. A to není vše  v rámci festivalu platí speciální nabídka 1+1 porce zdarma, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky dobrého a zdravého jídla a kulinářských zážitků, ochutnat tyto nutričně bohaté mořské plody. Pro více informací CzechMusselWeek.cz

Připravte si se Zdeňkem Pohlreichem výtečné slávky na pivu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty