Zelná polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Zelná polévka Foto:
Zelná polévka
Foto: Knorr

Vyzkoušejte recept na jednoduchou zelňačku, tentokrát v "bílé" verzi bez papriky. Základem je kysané zelí a kořenová zelenina, to vše ovoněné výraznou chutí uzené slaniny.

Suroviny
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 2 kalíšky
voda 2 litry
mrkev 2 ks
kořenová petržel 1 ks
brambory, nakrájené na kostky 200 g
uzená slanina 150 g
máslo 50 g
střední cibule 2 ks
hladká mouka 2 lžíce
majoránka 1 lžíce
drcený kmín 1/2 lžičky
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón Kuřecí připravte vývar.

2

Přidejte nakrájené brambory, mrkev, petržel a vařte po dobu 15 minut.

3

Dochuťte polévku majoránkou, kmínem a pepřem dle vlastní chuti.

4

Nakrájejte slaninu na kostky a osmažte ji na pánvi. Přidejte k ní nasekané zelí. Vše nechejte dusit cca 10 minut na malém ohni a přidejte do polévky.

5

Nakrájejte cibuli na kostičky a nechte zesklovatět na másle. Přidejte mouku a takto připravenou jíšku vmíchejte do polévky. Nechte 5 minut provařit.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama