Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách Foto:
Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách
Foto: isifa.com

Na tento recept můžete použít kotlety s kostí nebo bez. Někdo říká, že kost dodá masu více chuti, někdo dává přednost masu bez kosti, protože se pak snadněji jí. V obou případech si zaručeně pochutnáte :)

Suroviny
olej 2 lžíce
vepřová kotleta 4 ks
karotky 250 g
pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka 2 ks
cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
cider 500 ml
sušené meruňky 175 g
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
šťouchané brambory a zelené fazolky k podávání
Postup
1

Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce.

2

Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř.

3

Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.

4

Prima tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách Foto: isifa.com

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama