Suroviny
- špaldová mouka 300 g
- mrkev (střední,nastrouhané najemno) 4 ks
- kyška 1/2 kelímku
- vejce 2 ks
- Kokosový olej 3 lžíce
- med 3 lžíce
- sekané mandle
- sušené ovoce (rozinky, brusinky, kustovnice (goji))
- citronová šťáva (z čerstvého ) z 1 citronu
- sůl špetka
Článek
20+ nejlepších velikonočních receptů, které ctí tradice
Zatímco na Vánoce je slavnostní menu téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Vyberte si z našich receptů a oslavte tyto krásné svátky...
Postup přípravy
- Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.
- Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.