Mrkvový beránek

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 ks
Mrkvový beránek  Foto:
Mrkvový beránek
Foto: archiv NaturHouse / Petr Kouble

Vyzkoušejte letos upéct velikonočního beránka trochu zdravěji. Šťavnaté těsto ze špaldové mouky se sladkou mrkví a spoustou sušeného ovoce a mandlemi vás příjemně překvapí a navíc budete mlsat bez výčitek.

Článek

Slovenská baba  Foto:

20+ nejlepších velikonočních receptů, které ctí tradice

Zatímco na Vánoce je slavnostní menu téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Vyberte si z našich receptů a oslavte tyto krásné svátky...
Suroviny
špaldová mouka 300 g
střední mrkve nastrouhané najemno 4 ks
kyška 1/2 kelímku
vejce 2 ks
kokosový olej 3 lžíce
med 3 lžíce
kypřicí prášek bez fosfátů 1 sáček
nasekané mandle
sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice (goji)
špetka soli
šťáva z čerstvého citronu
Postup
1

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.

2

Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

Mrkvový beránek  Foto: Mrkvový beránek; foto: archiv NaturHouse / Petr Kouble, www.naturhouse-cz.cz

Videa

reklama

reklama