Mořský vlk s čočkou Beluga

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mořský vlk s čočkou Beluga Foto:
Mořský vlk s čočkou Beluga
Foto: Už dost šéfe!

Mořský vlk je výtečná ryba, která si zaslouží jemné zacházení, za které se odmění skvělou chutí. Zkuste tentokrát použít jako přílohu báječně dochucenou drobnozrnnou čočku černé barvy, která získala svůj název podle podoby s kaviárem...

Suroviny
filátka z mořského vlka 4 ks
čočka Beluga (nebo drobná zelená čočka) 200 g
šalotka 2 ks
česnek, nakrájený nadrobno 1 stroužek
mrkev, nakrájená na kostičky 1 ks
řapíkatý celer, nakrájený na kostičky 1 stonek
rajčata, spařená, oloupaná a nakrájená na kostičky 2 ks
máslo 50 g
špetka čerstvého rozmarýnu
špetka čerstvého tymiánu
čerstvá pažitka 1 snítka
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Čočku dejte vařit do studené vody, počítejte tak 25–30 minut. Dejte pozor, abyste ji nerozvařili. Jakmile je uvařená, sceďte ji a trošku vody, ve které se vařila, si nechte bokem na pozdější použití.

2

V rendlíku na troše oleje a másla orestujte nakrájenou mrkev, celer a poté přidejte i šalotku s česnekem. Přidejte vařenou čočku a dochuťte solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Pokud je třeba, můžete směs podlít trochou vody, ve které se čočka vařila, aby směs zůstala vláčná.

3

Na pánvi opečte porce ryby, nejprve kůží dolů. Když je kůže dobře opečená, rybu obraťte. Odstavte a nechte dojít. Než budete porce ryby servírovat vyndejte je z pánve a uložte na teplé místo.

4

Do pánve, kde se restovala ryba dejte čočku, přidejte rajčata a dochuťte balzamikovým octem. Krátce prohřejte. Čočku rozdělte na talíře, navrch dejte porci ryby a dle chuti můžete zakapat troškou prvotřídního olivového oleje.

Tuto středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama