Melounovo-citronový sorbet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Melounovo - citronový sorbet Foto:
Melounovo - citronový sorbet
Foto: Michal Šajmir

Horké léto vyžaduje pořádnou porci osvěžení. Sorbety jsou v takovém počasí mnohem příjemnější než těžké smetanové zmrzliny. A pokud vsadíte na kombinaci meloun s citronem, zaručujeme, že si pochutnáte a skvěle se osvěžíte!

Suroviny
dužina z vodního melounu bez pecek 500 g
voda 120 ml
třtinový cukr krupice 100 g
citronová kůra z půlky citronu
čerstvá šťáva z jednoho citronu
Postup
1

Vodu zahřejte v kastrůlku s citronovou kůrou vcelku a cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2

Nechte vystydnout a následně z cukrového rozvaru odstraňte citronovou kúru.

3

Dužinu z melounu důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vychladlou cukrovou směs smíchejte s rozmixovaným melounem a citronovou šťávou. Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte chladit v nerezové míse do mrazáku. Každou půlhodinu směs promíchejte, dokud zmrzlina neztuhne, opakujte 4–5krát.

Videa

reklama

reklama