Kokosová polévka s krevetami a limetkovou kůrou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kokosová polévka s krevetami a limetkovou kůrou Foto:
Kokosová polévka s krevetami a limetkovou kůrou
Foto: isifa.com

Výborná polévka je inspirovaná thajskou kuchyní. Základem je kokosové mléko, chilli, limetka a koriandr. V naší verzi jsou použité krevety, stejně dobré ale bude i kuřecí maso.

Suroviny
jarní cibulka 1 svazek
česnek 2 stroužky
kokosové mléko 1/4 l
zeleninový vývar 1/4 l
limetka 1 ks
oloupané krevety 200 g
čerstvý koriandr 1/2 svazku
sůl 1 špetka
kajenský pepř 1 špetka
Postup
1

Jarní cibulku očistěte a omyjte. Bílou část nasekejte na drobno, ze zelené nařezejte tenká kolečka. Chilli papričky podélně rozřízněte, odstraňte semínka, omyjte a nakrájejte na nudličky. Limetku omyjte, odřízněte tenkou vrstvu kůry a nařezejte ji na tenké nudličky. Z limetky vymačkejte šťávu.

2

Rozehřejte v hrnci olej a krátce v něm poduste jarní cibulku a chilli papričky. Oloupejte česnek a prolisujte do směsi. Přilijte kokosové mléko a vývar, vmíchejte limetkovou kůru a créme fraîche. Polévku nechejte asi 5 minut vařit. Krevety v cedníku omyjte a nechejte okapat. Koriandr omyjte, oklepejte a otrhejte lístky. Krevety a polovinu koriandru dejte do polévky ohřát. Ochuťte limetkovou šťávou, solí a kajenským pepřem.

3

Ozdobte zbylým koriandrem a zelenými kolečky z cibulky.

Videa

reklama

reklama