Jednoduchá dýňová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jednoduchá dýňová polévka Foto:
Jednoduchá dýňová polévka
Foto: archiv Knorr

Dýně je tradičně spíše podzimní ingrediencí, ale naštěstí se velmi dobře uchovává, a proto si její skvělou chuť můžeme užívat i na jaře. I ta nejjednodušší příprava polévky vás překvapí plnou chutí. Zkrátka – v jednoduchosti je síla... :)

Suroviny
dýně Hokkaido, nakrájená na kostky (nemusí se loupat) 1 kg
cibule, nakrájená najemno 2 ks
olivový olej 4 lžíce
zeleninový vývar, připravený z 1 a půl kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový 700 ml
smetana ke šlehání 100 ml
Postup
1

V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.

2

Zalijte vývarem připraveným z 1 a půl kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu a ještě pár minut povařte.

3

Podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, mandlemi nebo Feta sýrem.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama