Crema Catalana

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Crema Catalana  Foto:
Crema Catalana
Foto: archiv FTV Prima

Klasický španělský dezert je vlastně mléčný krém ochucený výraznými citrusy, které mu dodají svěžest. Ve třetím díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou ho připravil kuchař David Díaz Delgado a vy ho teď můžete podle jeho receptu zkusit také.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
mléko plnotučné 600 ml
skořice vcelku 1 svitek
citron 1 ks
kukuřičný škrob 30 g
Postup
1

Pomeranč a citron oloupejte a slupky dejte vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopte pokličkou a dejte stranou.

2

V dalším hrnci rozšlehejte žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijte aromatizované mléko a dejte vařit. Kukuřičný škrob smíchejte se zbytkem mléka a vlijte ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dejte stranou a směs vlijte do mističek. Mističky vložte do lednice chladit.

3

Po vychladnutí vyndejte z lednice, posypejte třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujte.

V třetím díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři David Díaz Delgado a Gianfranco Ciozza za přispění seriálových herců Pavla Baťka a Jakuba Prachaře:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 3. díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 3. díl; foto: archiv FTV Prima

Uložit

Videa

reklama

reklama