Suroviny
- švestková povidla 100 g
- vepřové plíčky 500 g
- červené víno 300 ml
- strouhaný perník 10 g
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule (menší) 2 ks
- sádlo 1 lžíce
- hladká mouka 10 g
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy
- Plíčky očistíme, rozpůlíme a necháme půl hodiny máčet ve studené vodě. Potom je vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a vaříme doměkka.
- Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na hlubší pánvi je na rozehřátém sádle orestujeme dohněda. Zastříkneme vínem, přidáme dva bobkové listy, několik kuliček nového koření a černého pepře. Jakmile se víno částečně vyvaří, přimícháme povidla a necháme alespoň půl hodiny probublávat. Nakonec zahustíme trochou perníku a mouky rozklechtané ve vodě.
- Uvařené plíčky nakrájíme na malé kousky. Přidáme je do omáčky a necháme ještě pár minut provařit. Podáváme horké.