Suroviny
- kuřecí maso
- rýže
- chilli prášek
- jarní cibulka 1
- mrkev 1/2
- cibule 1/2
- česnek 20 g
- sójová omáčka 180 ml
- rýžové víno 90 ml
- saké 90 ml
- krupicový cukr 200 g
- sůl
- pepř
Postup
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kousky a zprudka opečeme v grilovací pánvi. V hrnci smícháme sójovou omáčku, rýžové víno Mirin, rýžové sake a cukr. Omáčku zahřejeme, cukr rozpustíme, přidáme opečenou zeleninu přímo z pánve a lehce vaříme 20–30 minut.
- Následně hotovou zeleninu přecedíme přes sítko, přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici, kde vydrží minimálně měsíc. Používáme k ochucení masa a ryb. Maso dochutíme a nechápe grilovat cca 15 minut. Podáváme s uvařenou rýži.
Autor receptu: Sabina Karásková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!