Andaluské fazole s chorizem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Andaluské fazole s chorizem Foto:
Andaluské fazole s chorizem
Foto: profimedia.cz

Pokud nechcete dávat víno, můžete u tohoto receptu použít 4 lžíce sherry a 100 ml vody. Celý pokrm tím získá trochu jiný říz.

Suroviny
uzené chorizo klobásky 205 g
cibule 1 ks
řapíkatý celer 2 stonky
červená paprika 1 ks
česnek 1–2 stroužky
suché bílé víno 150 ml
plechovka švestkových rajčátek 400 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
plechovka malých bílých fazolí nebo cizrny 140 g
čerstvá petrželka na ozdobení
rozpečený chléb při podávání
Postup
1

Na velké pánvi opékejte chorizo (vysvlečené ze střívka a nakrájené na plátky), dokud nevyteče všechen tuk. Přidejte nasekanou cibuli, celer, papriku a česnek a opékejte, dokud vše nezměkne.

2

Vmíchejte víno, rajčátka, ochuťte a vařte na nízké teplotě asi 15 minut, občas promíchejte, abyste rozmačkali rajčata, a vařte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.

3

Přidejte fazole nebo cizrnu a na mírném ohni vařte dalších 5 minut.

4

Posypte pořádnou dávkou petrželky a podávejte horké nebo teplé s chlebem.

Andaluské fazole s chorizem Foto:

Andaluské fazole s chorizem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama