Cheesecake: sladké i slané potěšení

Oreo cheesecake – krémový jemný dort s křupavými kousky ikonických sušenek

Moje hodnocení
1x

Vizuální kontrast vrstvy černých sušenek s kakaem s bílou krémovou náplní slibuje chuťové překvapení. Zajímavé je použití sušenkového krému do náplně cheesecaku.

8 porcí
90 minut

Korpus

  • oreo sušenky 120 g
  • máslo 60 g
  • lupínky (čokoládové) 60 g

Náplň

Poleva

Postup přípravy

  1. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem. Ze sušenek určených na korpus seškrábněte bílý krém do misky. Máslo rozehřejte a nechte ho zchladnout. Suché sušenky rozdrťte a spojte je s rozpuštěným máslem a čokoládovými lupínky. Směs rozprostřete na dno připravené formy a obrácenou stranou lžíce ji uhlaďte a spojte. Uložte do lednice alespoň na 15 minut. Pokud se směs příliš lepí, dejte ji nejprve do lednice a až pak ji rozprostřete po dně.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C na horní a spodní pečení. Krémový sýr vyšlehejte s cukrem dohladka. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém a nakonec přidejte krém ze sušenek, mouku a smetanu. Důkladně prošlehejte.
  3. Sušenky rozdrobte na malé kousky a vmíchejte je do krému. Vlijte ho na připravený korpus a pečte v předehřáté troubě zhruba 45 minut, dokud krém nezpevní. Pak dort vytáhněte a nechte zcela zchladnout.
  4. Na polevu vyšlehejte sýr s cukrem dohladka a rozetřete ji na vychladlý dort. Ozdobte ho Oreo sušenkami, některé rozdrobte, jiné ponechte v celku.
PRIMA TIP: Korpus získá na křupavosti, pokud do něj přimícháte čokoládové lupínky, drcené mandle nebo nasekané pražené lískové oříšky. Naopak lžička kávového nebo čokoládového likéru ho zjemní.

Vyzkoušejte také originální newyorský cheesecake podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra

Inspirujte se i dalšími recepty se sušenkami Oreo

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cheesecake: sladké i slané potěšení

Isabel Pérezová Cheesecake: sladké i slané potěšení

Ač se zdá, že cheesecake vznikl v Americe a odtud dobyl svět, Isabel Pérezová vám ve své krásné kuchařce věnované tomuto ikonickému dezertu ukáže, že jeho historie je mnohem starší a výborně chutná nejen nasladko, ale i naslano. Naučíte se připravovat různé druhy korpusů i náplní a s každým dalším kouskem se nejspíš stanete odvážnější i ve svých variacích a experimentech. Krémové tvarohové koláče jsou totiž silně návykové.

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty