Suroviny
- kyselé zelí 500 g
- celer 1
- sušené houby 50 g
- brambory 100 g
- hladká mouka 50 g
- zakysaná smetana 6
- mléko 2 dl
- nové koření
- hovězí bujón 1
Postup přípravy
Kysané zelí pokrájíme, lehce propláchneme, přidáme zeleninu, bujon, sušené houby, koření, zalijeme vodou (asi půl litru) a uvaříme doměkka
Zvlášť dáme uvařit brambory, které následně do polévky přidáme
Opečeme klobásku a ve finále ji rovněž přidáme do polévky
Hladkou mouku rozšleháme v mléce a zahustíme
Následně polévku odstavíme a přidáme zakysanou smetanu
Polévka
Zelná s klobásou
Ingredience:
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 50 g klobásy
- 50 g sušených hub
- 100 g uvařených brambor
- 50 g hladké mouky
- 6 lžic zakysané smetany (cca)
- 2 dl mléka
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření
- kostka hovězího bujonu