Suroviny
- mandlové mléko 250 ml
- čerstvý špenát 2 hrsti
- Banán 1 ks
- třtinový cukr 1 lžíce
- pohanková mouka 40 g
- celozrnná mouka 40 g
- hladká mouka 60 g
- Kypřicí prášek 1 lžíce
- kokosový olej 1 lžička
- Vejce 1 ks
- chia seminka 1 lžíce
- kokosový olej na smažení
- Javorový sirup
- kokosové plátky
- borůvky
Tajnou ingrediencí je v tomhle případě špenát, který pustí tolik barvy, že jsou pak takhle nádherně zelené. Špenát se přitom na chuti nijak zvlášť neprojeví.
Postup přípravy
- Mandlové mléko a špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka tak, že vám vznikne v podstatě zelené mléko. Přidejte banán a cukr a promixujte. V míse smíchejte pohankovou, celozrnnou a hladkou mouku, přidejte lžíci kypřicího prášku a promíchejte. Přisypte k mandlovému mléku, přidejte kokosový olej a vejce, a pořádně promixujte tyčovým mixérem. Nakonec vmíchejte lžící chia semínka.
- Na rozpálené pánvi s kokosovým olejem smažte lívance. Otáčejte vždy, až bude celý lívanec pokrytý bublinkami. Podávejte s javorovým sirupem, kokosem a čerstvými borůvkami.