Na omáčku
- protlak 1 lžička
Head
- lupínky 2 lžíce
Na omáčku
- bobkový list 1 kus
Head
- paprika 1 dávka
Na omáčku
- sůl 1 špetka
Head
- mouka 1 dávka
- sardelová pasta 1 dávka
Postup přípravy
1. Plátky zadního hovězího naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ně plátky anglické slaniny nebo šunky. Střed závitku poklademe zelím, směsí umíchanou z mletých škvarků a podrcených lupínků, kousíčky cukety a proužky červené papriky. Vše pevně zabalíme do závitků, sepneme nebo ovážeme nití, poprášíme moukou a zprudka osmahneme na oleji ze všech stran.
2. Maso vyndáme a do výpeku dáme jemně zesklovatět cibuli. Závitky slabě potřené sardelovou pastou vrátíme do nádoby a podlijeme vývarem. Přidáme koření, sůl, pepř a dusíme doměkka pod pokličkou.
3. Ve finále ještě závitky malinko opečeme v troubě. Mezitím doděláme omáčku. Šťávu trošku zahustíme moukou, přecedíme, pro chuť a lesk necháme v závěru v omáčce rozpustit kousek másla.
4. Ideální přílohou je dobrá dušená rýže basmati.