Suroviny
- brambory 1 kg
- zakysaná smetana 2 kelímek
- pórek 1 kus
- sýr na strouhání 1 balení
- pepř 1 balení
Postup přípravy
Uvaříme si brambory ve slupce
Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky, které opečeme dozlatova na trošce oleje na pánvi
Opečené plátky brambor skládáme do zapékací misky
Průběžně prokládáme nakrájeným pórkem a zaléváme zakysanou smetanou a samozřejmě dochutíme solí a pepřem
Pečeme při teplotě cca 180 stupňů asi 25 minut
Servírujeme posypané strouhaným sýrem
Teplota: 100 a 180°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4 - 5Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 30-60 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: hl
chod/ příloha/ vaření/ zapékání