Suroviny
- vepřové koleno (menší ) 1 ks
- vepřové nohy 2 ks
- nové koření 2 kuličky
- bobkový list 1 ks
- mrkev 1 ks
- květák 1/4 hlávky
- brokolice 1/4 hlávky
- mražený hrášek 50 g
- mražená kukuřice 50 g
- ocet 1/2 lžičky
- černý pepř 2 kuličky
Postup přípravy
- Očištěné vepřové koleno a nožičky propláchněte, zalijte v hrnci vodou, zahřívejte k varu, pak vodu slijte, přidejte k masu koření a zalijte novou vodou (asi 800 ml). Vařte na středním stupni doměkka, zhruba 1,5–2 hodiny, až maso změkne natolik, že ho snadno oberete z kosti.
- Koleno a nožičky vyjměte a vykostěte. Maso i kůže nakrájejte nadrobno.
- Mrkev nakrájejte na ozdobná kolečka, květák a brokolici rozdělte na hezké růžičky. Zeleninu povařte ve vroucí vodě s kapkou octa zhruba 4 minuty, aby lehce změkla.
- Vývar sceďte a povařte ještě do zhoustnutí, pokud není dostatečně hustý. Do formiček rozdělte zeleninu a maso a přelijte vývarem. Nechte zchladnout a ztuhnout v lednici.
PRIMA TIP: Tenhle sulc si můžete dát také, akorát vývar před zalitím zeleniny ve formě dochuťte solí a pepřem.