reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Barevný sulc pro pejsky
Autor: Marek Bartoš / kuchařka pro psy Neštěkej a jez Barevný sulc pro pejsky

Barevný sulc pro pejsky

Hodnoceno: 0x
Při dlouhém vaření na nižší teplotu se kolagen ve svalových vláknech přemění v želatinu a chrupavky změknou natolik, že se rozpustí. Vznikne tak zcela přírodní želatina, do které lze zalít barevnou mozaiku ze zeleniny a obrané kousky masa. Sulc nechte ztuhnout ve formičkách na muffiny, tyhle minidortíčky si všichni psi zamilují. 
nad 2 hodiny
6-10 porcí

reklama

Suroviny (6-10 porcí)

Postup

  1. Očištěné vepřové koleno a nožičky propláchněte, zalijte v hrnci vodou, zahřívejte k varu, pak vodu slijte, přidejte k masu koření a zalijte novou vodou (asi 800 ml). Vařte na středním stupni doměkka, zhruba 1,5–2 hodiny, až maso změkne natolik, že ho snadno oberete z kosti. 
  2. Koleno a nožičky vyjměte a vykostěte. Maso i kůže nakrájejte nadrobno. 
  3. Mrkev nakrájejte na ozdobná kolečka, květák a brokolici rozdělte na hezké růžičky. Zeleninu povařte ve vroucí vodě s kapkou octa zhruba 4 minuty, aby lehce změkla. 
  4. Vývar sceďte a povařte ještě do zhoustnutí, pokud není dostatečně hustý. Do formiček rozdělte zeleninu a maso a přelijte vývarem. Nechte zchladnout a ztuhnout v lednici. 

PRIMA TIP: Tenhle sulc si můžete dát také, akorát vývar před zalitím zeleniny ve formě dochuťte solí a pepřem. 

Barevný sulc pro pejsky
Autor: Marek Bartoš / kuchařka pro psy Neštěkej a jez Barevný sulc pro pejsky

reklama

Neštěkej a jez!
Katarína Králová a Kristina Šemberová

Zakladatelka charitativní značky psích doplňků Funky Dog Katarína Králová a editorka kuchařek Kristina Šemberová se rozhodly vydat kuchařku pro pejsky a jejich páníčky. Obsahuje 80 receptů na pamlsky na celý den, od snídaně přes lehký oběd až po večeři, a pro všechny příležitosti, k narozeninám, na trénink, na procházku nebo jako odměnu. Pokrmy obsahují superpotraviny, které psům přinášejí zdravotní benefity a na většině z nich si pochutnáte také, stačí jídlo před podáváním osolit a okořenit. Originální recepty doplňují nádherné fotografie Marka Bartoše a 15 % ze zisku z prodeje putuje na pejsky v nouze. Více na www.kucharkapropsy.cz. Vydalo Foodstudio. 
Související témata: sulc , pro pejsky , Chuťovka