Katarína Králová a Kristina Šemberová

Barevný sulc pro pejsky

Moje hodnocení
0x

Při dlouhém vaření na nižší teplotu se kolagen ve svalových vláknech přemění v želatinu a chrupavky změknou natolik, že se rozpustí. Vznikne tak zcela přírodní želatina, do které lze zalít barevnou mozaiku ze zeleniny a obrané kousky masa. Sulc nechte ztuhnout ve formičkách na muffiny, tyhle minidortíčky si všichni psi zamilují. 

6 porcí
120 minut

Suroviny

  • menší vepřové koleno 1 ks
  • vepřové nožičky 2 ks
  • černý pepř 2 kuličky
  • nové koření 2 kuličky
  • bobkový list 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • květák 1/4 hlávky
  • brokolice 1/4 hlávky
  • mražený hrášek 50 g
  • mražená kukuřice 50 g
  • ocet 1/2 lžičky

Postup přípravy

  1. Očištěné vepřové koleno a nožičky propláchněte, zalijte v hrnci vodou, zahřívejte k varu, pak vodu slijte, přidejte k masu koření a zalijte novou vodou (asi 800 ml). Vařte na středním stupni doměkka, zhruba 1,5–2 hodiny, až maso změkne natolik, že ho snadno oberete z kosti.
  2. Koleno a nožičky vyjměte a vykostěte. Maso i kůže nakrájejte nadrobno.
  3. Mrkev nakrájejte na ozdobná kolečka, květák a brokolici rozdělte na hezké růžičky. Zeleninu povařte ve vroucí vodě s kapkou octa zhruba 4 minuty, aby lehce změkla.
  4. Vývar sceďte a povařte ještě do zhoustnutí, pokud není dostatečně hustý. Do formiček rozdělte zeleninu a maso a přelijte vývarem. Nechte zchladnout a ztuhnout v lednici.

PRIMA TIP: Tenhle sulc si můžete dát také, akorát vývar před zalitím zeleniny ve formě dochuťte solí a pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Katarína Králová a Kristina Šemberová

Kuchařka pro psy Katarína Králová a Kristina Šemberová

Zakladatelka charitativní značky psích doplňků Funky Dog Katarína Králová a editorka kuchařek Kristina Šemberová se rozhodly vydat kuchařku pro pejsky a jejich páníčky. Obsahuje 80 receptů na pamlsky na celý den, od snídaně přes lehký oběd až po večeři, a pro všechny příležitosti, k narozeninám, na trénink, na procházku nebo jako odměnu. Pokrmy obsahují superpotraviny, které psům přinášejí zdravotní benefity a na většině z nich si pochutnáte také, stačí jídlo před podáváním osolit a okořenit. Originální recepty doplňují nádherné fotografie Marka Bartoše a 15 % ze zisku z prodeje putuje na pejsky v nouze. Více na www.kucharkapropsy.cz. Vydalo Foodstudio.


Přečtěte si také

Recepty