Suroviny
- cibule 0.5 kusů
- sůl 1 lžíce
- mrkev 2 kusy
- vejce 2 kusy
- majoránka 1 špetka
- kvasnice 160 g
- strouhanka 2 hrsti
- petržel 1 kus
- vepřové kosti 1 kg
Postup přípravy
Do hrnce dáme kosti, mrkev a petržel a asi hodinu vaříme ve vodě
Polévku scedíme a poté dosolíme
Přidáme kvasnicové knedlíčky a zavaříme je
Příprava knedlíčků: Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a přidáme kvasnice, které necháme rozpustit
Poté je sundáme z plamene a necháme znovu ztuhnout
Hmotu z pánve dáme do misky, smícháme ji s vejci a přidáme strouhanku na zahuštění
Tvoříme knedlíčky, které necháme krátce povařit v polévce
Polévka
Vývar s kvasnicovými knedlíčky
Rozdělení ngrediencí:Na vývar:1 kg vepřových kostí, 2 mrkve, 1 petržel, špetka majoránky, 1 lžička soli.Na kvasnicové knedlíčky:160 g kvasnic, 0,5 cibule, 2 vejce, pár hrstí strouhanky.