Head
- pepř 1 dávka
Příloha
- rýže 500 g
- omáčka 1 dávka
- koření kari 1 dávka
Postup přípravy
Zakrojíme kotlet a prso do tvaru lodě a plachty. Obě masa okořeníme a orestujeme jako steak, vyndáme a udržujeme v teple. Z výpeku a vývaru připravíme společně s kořením lehkou šťávu. Výpek zahustíme moukou, uděláme jíšku, přidáme růžový pepř a orestujeme. Zředíme vývarem, který přidáme po troškách, a chvilku povaříme za stálého míchání. Dochutíme a pro lesk přidáme oříšek másla. Obě masa upravíme pomocí špejle do požadovaného tvaru lodě s plachtou a podáváme se šťávou a dvěma přílohami.
Basmati rýže propláchneme a uvaříme doměkka obvyklým způsobem v osolené vodě, kam jsme přidali kari koření a sójovou omáčku.
Štouchané brambory se připraví dle klasické receptury, kdy se do vařených brambor přidá orestovaná anglická slanina s cibulí a dohromady rozšťouchá spolu s posekanou zelenou petrželkou.