Suroviny
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistěte. Odkrojte nevzhledné špičky a podél celé panenky udělejte nožem řez, do kterého vložíte plátky slaniny. Osolte, opepřete a nechte odpočinout.
Takto upravené panenky orestujte z každé strany na troše oleje. Poté je přesuňte do pekáčku a nechte vcelku péct cca 20 minut do růžova.
Na hráškový nok spařte hrášek asi tři minuty ve vroucí vodě. Slijte a ponorným mixérem hrášek rozmixujte na kaši. Osolte, přidejte lžíci šťávy z citronu. Lžící tvarujte nočky, které se podávají jako ozdoba a příloha.
Julienne mrkvička: Čtyři mrkve nakrájejte na tenké proužky dlouhé 5-6 cm o hraně 1- 2 mm. Tyto proužky orestujte na másle. Osolte, přidejte trochu cukru a lžíci citronové šťávy, nakonec oříšek másla.
Bramborové pyré: Oloupejte brambory, nakrájejte je a uvařte je v osolené vodě. Sceďte a přidejte cca 150 g másla. Můžete přidat trochu smetany na zjemnění. Rozmixujte do jemné kaše.