Suroviny
Postup přípravy
Krychličku panenky rozřízneme uprostřed do půlky, nasypeme po povrchu i do otvoru koření a prošpikujeme parmskou šunkou (plátek). Osmahneme na olivovém oleji z každé strany asi sedm minut.
Nastrouháme tři druhy sýrů a nasypeme je na mírně rozehřátou pánev. Zalijeme smetanou a pozvolna přivedeme k varu (až se sýry rozpustí).
Brambory rozkrájíme i se slupkou na měsíčky, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření, česnek a cibulku. Zamícháme, dáme na plech pokapaný olejem a pečeme v troubě. Při servírování dáme na brambory lžičku bylinkového másla, které se rozpustí.
Hlavní jídlo
Vepřová panenka plněná parmskou šunkou s omáčkou ze tří sýrů a pečenými brambory s bylinkovým máslem
Ingredience:
- 1 kg širších vepřových panenek
- 200 g parmské šunky
- 150 g Nivy
- 150 g uzeného sýra
- 150 g Hermelínu
- 8 dl smetany
- sůl, pepř, orientální koření
- bylinkové máslo
- olivový olej