Suroviny
- bílé kysané zelí 200 g
- brambory 1 kg
- sůl
- pepř
- drcený kmín 1 lžička
- majoránka 1 lžíce
- česnek 5 stroužků
- anglická slanina 130 g
- vejce 3 ks
- hladká mouka 4 lžíce
- sádlo (na smažení)
Návodný videorecept s Ostravskym Gastrošefem vám ukáže, jak na ty nejlepší bramboráky
Postup přípravy:
- Kvašené/kysané zelí pořádně vymačkej, pokrájej a dej do mísy.
- Nastrouhej brambory, přidej pepř a sůl podle chuti, drcený kmín, majoránku, česnek, vejce, nakrájenou anglickou slaninu a hladkou mouku.
- Všechno zamíchej a podle potřeby přidej mouku. Konzistence musí být tak akorát. Bramboráky smaž na rozpáleném sádle z obou stran.
Křupavé bramboráky můžete vyzkoušet i podle videoreceptu Romana Vaňka
Kompletní recept najdete ZDE: Křupavé bramboráky