Dezert:žloutkové věnečky
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 kus
Dezert:vanilková zmrzlina s pekanovými a makadamovými ořechy
- smetana 400 ml
Dezert:vanilková zmrzlina s pekanovými a makadamovými ořechy
- medovina 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Vanilková zmrzlina s pekanovými a makadamovými ořechy
postup:
1. Pomalu přivedeme k varu smetanu a sundáme ji z ohně. Vedle mícháme žloutky s cukrem, dokud směs neztuhne. Směs pomalu přidáváme do mléka a necháváme na střední teplotě 10 minut do ztuhnutí. (Nesmí se začít znovu vařit!) Jakmile se nám začne na lžíci dělat škraloup, sundáme z plotýnky.2. Až hmota vychladne, smícháme ji s vanilkou, smetanou a dle chuti medovinou.3. Oříšky dáme na dvanáct minut do trouby. Poté opražíme na pánvi s cukrem (necháme zkaramelizovat) a smícháme s vanilkovou zmrzlinou.4. Vychladíme přidáním suchého ledu a můžeme podávat.