Čokoládový sen s pistáciemi – překvapení pro hosty
- pistácie 200 g
Postup přípravy
Vanilková PANNA COTTA s omáčkou z lesních plodů s čokoládovými obláčky
- 185 ml plnotučného mléka
- 250 ml smetany100 g cukru
- 2 plátky želatiny
- 1 vanilkový lusk
Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mléko, smetanu a cukr zahřejeme v hrnci. Vanilkový lusk rozkrojíme a semínka zamícháme do směsi mléka a smetany. Odstavíme a přidáme želatinu, kterou pečlivě v mléce rozmícháme. Směs nalijeme do předem připravených a studenou vodou vylitých formiček nebo skleniček a dáme ztuhnout do ledničky. (Zdroj: internet)
Ovocná omáčka
- 200 g borůvek, lesních jahod, malin, ostružin
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce vody
- ½ lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce ovocného likéru
Ovoce uvedeme s vodou do varu. Přidáme cukr, citronovou šťávu a likér a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil. (Zdroj: Tajemství babiččiny kuchyně, nakl. Readers Digest Výběr)
Čokoládový sen s pistáciemi – PŘEKVAPENÍ pro hosty
- 350 g dobré tmavé čokolády
- 2 kousky másla
- celé kondenzované mléko
- 200 g nesolených pistácií
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou jsme nalámali na kousky. Přidáme máslo a celé kondenzované mléko a důkladně zamícháme. Vznikne hustá hmota, do které nasypeme mírně pokrájené pistácie. Směs přendáme do jednorázového pekáčku nebo pekáčku vyloženého alobalem a dáme do ledničky vychladit a ztuhnout. Po vyndání z chladnice nakrájíme na kostky a můžeme zabalit jako dárek do průsvitných pytlíčků. (Zdroj: TV pořad o vaření, Nigella Lawson)