V nejstarší restauraci na světě hoří oheň téměř 300 let. Nikdy nesmí zhasnout

Restaurace Sobrino de Botín ve španělském Madridu byla založena skoro před 300 lety. Je zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejstarší restaurace na světě. Uvnitř podniku se navíc skrývá hned další unikát.

Každý majitel restaurace dá za pravdu, že začít podnikat v oblasti stravování je velmi obtížné. Pro mnohé tak přežití od jedné nájemní smlouvy do druhé, lze považovat za velký úspěch. Restaurace ve španělském Madridu už pravděpodobně prošla několika nájemními smlouvami. Byla totiž založena v roce 1725.

Restaurace Sobrino de Botín přežila několik ekonomických krizí, neustále se měnící trendy a také pravidelně získávala nové zákazníky napříč generacemi.

Oheň hoří téměř 300 let

Mimo to, že je tato madridská restaurace zapsána v Guinessově knize rekordů, ukrývá ve svých prostorách výjimečný poklad.

Jedním z nejunikátnějších prvků restaurace je pec, která nepřetržitě hoří téměř 300 let. Je to náš klenot, náš korunovační klenot, říká zástupce vedení Luis Javier Sanchez, který v restauraci pracuje více než 45 let. V noci musí zůstat horká a ráno být připravena k pečení. To je důvod, proč oheň nikdy nesmíme uhasit. Je v něm navíc zvláštní aroma, doplňuje.

Recepty se v restauraci dodržují v původním duchu. Naše receptury jsou velmi staré, z doby, kdy restauraci zakládali dědové. Po celou dobu jim zůstáváme věrní, vysvětlil Sanchez. Specialitou podniku jsou mléčná selátka pečená v celku.

Zdroj: FOOD and WINE

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty