Postup přípravy 3
- šlehačka 250 ml
Head
Postup přípravy
1
Ve 100 ml vody si rozpustíme 2,5 lžičky želatiny, provaříme a necháme vychladnout (ne ztuhnout)
2
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme do ní cukr a můžeme přidat i trošku smetany
Do rozpuštěné čokolády vložíme tvaroh a metličkou ho rozšleháme
Přidáme připravenou želatinu
3
Vyšleháme si 250 ml šlehačky, kterou přidáme do tvarohu s čokoládou
Tuto směs již jen jemně promícháme, v žádném případě už nešleháme!4
Vzniklou hmotu rozlijeme rovnoměrně do pěti misek či pohárků a dáme na minimálně dvě hodiny vychladit do ledničky
Před podáváním přidáme do nádobek čerstvé omyté ovoce
Vyšleháme si 250 ml vychlazené šlehačky a ozdobíme s ní dezert
Na ozdobu přidáme lístek máty