Postup přípravy
1
Nejprve si v míse umícháme těsto z hrubé mouky, prášku do pečiva, soli, cukru, másla, jednoho vejce, trošky mléka
Těsto musíme dobře zpracovat
Necháme je odležet půl hodiny a rozdělíme je na dvě půlky
První díl vyválíme v mouce a vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem
2
Než se těsto odleží, rozmícháme si tvaroh s cukrem a vajíčkem a touto vrstvou potřeme těsto
Omyjeme a nakrájím si broskve a poskládáme je na těsto v pekáči
3
Vyválíme druhou půlku těsta a položíme ji na tvaroh s ovocem
Pečeme asi dvacet minut v troubě, až má buchta pěknou barvu
Vychladlý koláč servíruji na dezertním talířku, posypaný moučkovým cukrem a ozdobený šlehačkou
DezertNebe v pusePrvní piškotová roláda obsahuje šlehačku a banány
Ingredience: 6 vajec, 100 g moučkového cukru,3 banány,200 ml smetany na šlehání,2 lžíce kakaa, ovoce na ozdobu,olej
postup:Z bílků a cukru ušleháme sníh, přidáme dvě lžíce kakaa, jeden žloutek a pomalu zamícháme do směsi
Na plech dáme pečicí papír, mašlovačkou ho ještě potřeme olejem a hmotu dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 10 až 15 minut
Pak piškot vyjmeme, sundáme z plechu a necháme vychladit
Banány rozmixujeme a natřeme na piškot
Ušlehanou šlehačkou pokryjeme vrstvu banánů a vše srolujeme do rolády
Ozdobíme ovocem
Teplota: 170 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minutČas vaření: 30 minutRecipe category: moučník / pečení / chlazen