Postup přípravy
Omyté a odblaněné maso osolíme
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme
Poté je pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou
Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu
V misce utřeme máslo do pěny
Přidáme k němu žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a prolisované žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme
Nakonec vmícháme sníh z bílků
Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hod
před dopečením
Podáváme s brambory
Telecí pečeně s mandlovou nádivkou
Ingredience:
- 75 dkg masa z telecí kýty
- sůl
- 12 dkg másla
- 7 dkg anglické slaniny
Nádivka
- 6 dkg másla
- 3 žemle
- ¼ litru mléka
- 2 vejce
- zelená petržel
- sůl, muškátový oříšek
- 4 dkg strouhané housky