Špenátové brambory
Drobenka
- parmezán
- petržel
Postup přípravy
Drobenka
Postup přípravy
Telecí hřbet omyjeme, osušíme, odstraníme tuk a blanky. Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, vložíme do pekáče a vrchní část potřeme drobenkou. Pečeme dorůžova na 180 °C asi 15 minut na každého půl kila masa. Po upečení necháme půl hodiny odležet v troubě při 50 °C. Poté podáváme.
Špenátové brambory
Osmahneme cibulku s česnekem, přidáme špenát, zalijeme trochou smetany. Takto připravený špenát smícháme s pečenými brambory.
Omáčka
Do výpeku z masa přidáme pepř, lžíci zchladlého másla a dochutíme.
Drobenka
Toasty, petržel, máslo, bylinky, olej a parmazán rozmixujeme na drobivou kaši.
Hlavní chod
Telecí hřebínek v parmazánové krustě s opékanými brambory se špenátem a omáčkou ze zeleného pepře
Ingredience:
- telecí hřbet
- 4 až 5 plátků toastového chleba
- dijonská hořčice
- máslo
- olej
- petržel
- bylinky
- parmazán