Suroviny
Postup přípravy
V rendlíku ohřejeme víno s máslem a přidáváme koření. Muškátový oříšek nastrouháme, česnek jemně prolisujeme, přidáme citron a provaříme. Následně vsypeme nastrouhané a rozmačkané sýry, které necháme za neustálého míchání rozpustit. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme ji trochou Solamylu a provaříme. Dle chuti můžeme ještě dosolit a opepřit. Sýrovou hmotu vlijeme do keramické nádoby, která je součástí soupravy na fondue, a teplotu udržujeme ve vodní lázni. Nakrájíme kousky veky či jiného pečiva, které napichujeme na vidličky a namáčíme v sýrové omáčce. Můžeme použít i opečené párečky či malé opečené brambory.
postup: V rendlíku ohřejeme víno s máslem a přidáváme koření. Muškátový oříšek nastrouháme, česnek jemně prolisujeme, přidáme citron a provaříme. Následně vsypeme nastrouhané a rozmačkané sýry, které necháme za neustálého míchání rozpustit. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme ji trochou Solamylu a provaříme. Dle chuti můžeme ještě dosolit a opepřit. Sýrovou hmotu vlijeme do keramické nádoby, která je součástí soupravy na fondue, a teplotu udržujeme ve vodní lázni. Nakrájíme kousky veky či jiného pečiva, které napichujeme na vidličky a namáčíme v sýrové omáčce. Můžeme použít i opečené párečky či malé opečené brambory.postup: V rendlíku ohřejeme víno s máslem a přidáváme koření. Muškátový oříšek nastrouháme, česnek jemně prolisujeme, přidáme citron a provaříme. Následně vsypeme nastrouhané a rozmačkané sýry, které necháme za neustálého míchání rozpustit. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme ji trochou Solamylu a provaříme. Dle chuti můžeme ještě dosolit a opepřit. Sýrovou hmotu vlijeme do keramické nádoby, která je součástí soupravy na fondue, a teplotu udržujeme ve vodní lázni. Nakrájíme kousky veky či jiného pečiva, které napichujeme na vidličky a namáčíme v sýrové omáčce. Můžeme použít i opečené párečky či malé opečené brambory.
Předkrm
Sýrové fondue