Vepřový řízek
- vepřová krkovice 1 kg
Bramborový salát
- kořenová zelenina 100-200 g
- vejce 2 ks
Vepřový řízek
Kapr v trojobalu
Vepřový řízek
Bramborový salát
- uzené maso (vařené - volitelné ) 150 g
- majonéza
Postup přípravy
Ingredience na bramborový salát nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou.
Osoleného kapra a naklepané, osolené vepřové obalíme klasicky v trojobalu (minimálně 2x) a na oleji osmažíme. Vinnou klobásu lehce obalíme v mouce a také na oleji osmažíme.
Hlavní jídlo:
Štědrovečerní stůl (bramborový salát, kapr v trojobalu, vepřový řízek, vinná klobása
Ingredience:
bramborový salát:
- 1 kg předem uvařených brambor
- 100 – 200 g uvařené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 1 cibule
- 3 – 4 sterilované okurky
- sterilovaný hrášek
- 150 g vařeného uzeného masa nebo šunkového salámu
- majonéza
kapr:
- kapr
- sůl
- vajíčka
- strouhanka
- mouka (na obalení)
vepřový řízek:
- 1 kg vepřové krkovice
- sůl
- pepř
- vajíčko
- strouhanka
- mouka (na obalení)
vinná klobása:
- vinná klobása
- sůl
- pepř
- mouka