Suroviny
- hovězí steak
- zelený chřest
- Sůl
- Pepř
Na dresink
- lískové oříšky
- šťáva z granátových jablíček
- Olivový olej
- mořská sůl
- Sůl
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Chřest oškrábejte a odřízněte z něj tvrdou část. Opepřete, osolte a vložte na gril.
- Mezitím si připravte dresink: lískové oříšky spařte a oloupejte, potom nakrájejte nadrobno. Osolte, opepřete, přilijte šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypte mořskou sůl.
- Opečený chřest sundejte z grilu, překrojte ho na menší části, promíchejte s dresinkem a nechte odležet.
- Teď si připravte steak: maso dvakrát za sebou osolte a opepřete z obou stran a vložte na gril. Středně propečené maso vyndejte do mísy, zabalte do alobalu a nechte chvíli odležet.
- Na závěr ještě posypte mořskou solí a podávejte spolu s chřestovým salátem.