Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Steak s chřestovým salátem

Moje hodnocení
0x

Využijte krátké období chřestu naplno a připravte si ho jako přílohu k pořádnému steaku. Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jak na to.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • hovězí steak
  • zelený chřest
  • Sůl
  • Pepř

Na dresink

  • lískové oříšky
  • šťáva z granátových jablíček
  • Olivový olej
  • mořská sůl
  • Sůl
  • Pepř

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Chřest oškrábejte a odřízněte z něj tvrdou část. Opepřete, osolte a vložte na gril.
  2. Mezitím si připravte dresink: lískové oříšky spařte a oloupejte, potom nakrájejte nadrobno. Osolte, opepřete, přilijte šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypte mořskou sůl.
  3. Opečený chřest sundejte z grilu, překrojte ho na menší části, promíchejte s dresinkem a nechte odležet.
  4. Teď si připravte steak: maso dvakrát za sebou osolte a opepřete z obou stran a vložte na gril. Středně propečené maso vyndejte do mísy, zabalte do alobalu a nechte chvíli odležet.
  5. Na závěr ještě posypte mořskou solí a podávejte spolu s chřestovým salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty