reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Milovník vaflí Expl0ited si vyzkoušel novinku - Vafle Benedict
Autor: Společně s chutí Milovník vaflí Expl0ited si vyzkoušel novinku - Vafle Benedict

Milovník vaflí Expl0ited si vyzkoušel novinku – Vafle Benedict

Nový díl pořadu "Společně s chutí" se nesl ve znamení propojení rozdílných chutí. Šéfkuchař Marek Pavala a herečka Lujza Schrameková Garajová mezi sebe přivítali youtubera Petra "Expl0ited" Altofa a spolu připravili jídlo, které přinese revoluci do světa snídaní a brunchů.

Na první pohled by se mohlo zdát, že sladké vafle s pošírovaným vajíčkem nejsou dobrá kombinace. Marek se to však s pomocí Lujzy a Expl0iteda rozhodl risknout. A tak světlo světa spatřily vynikající Vafle Benedict s plátky avokáda a domácí holandskou omáčkou.

Marek během přípravy nešetřil ani užitečnými tipy. Dozvíte se, jak rozpoznat čerstvé avokádo, jak si usnadnit šlehání v horké vodní lázni nebo jak připravit dokonalá pošírovaná vejce.

Pokud se chcete dozvědět, jak si připravit vafle na slano u vás doma, získat další praktické tipy a zjistit, co spojuje Expl0iteda a vafle, podívejte se na video s jednoduchým receptem na skvělou nedělní snídani.

Společně s chutí (02)
Společně s chutí (02)

V další epizodě talkshow se můžete těšit na marmeládovou královnu Blanku Milfait. Prozradí více o svém hektickém životě, o tom, jaké je to dělat marmelády pro královský dvůr, a na chvíli si ve společnosti Lujzy a Marka dopřeje zasloužený odpočinek.

Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Autor: Společně s chutí Vafle Benedikt s holandskou omáčkou

Vafle Benedikt s holandskou omáčkou

3 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT

INGREDIENCE:

● 3 vejce
● 200 g hladké mouky
● 180 g podmáslí nebo acidofilního mléka
● 50 g rozpuštěného másla 
● 2 lžičky cukru krupice
● 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
● špetka soli
● rostlinný olej

Pošírovaná vejce:
● 3 čerstvá vejce
● bílý vinný ocet
● avokádo

Holandská omáčka:
● 3 žloutky
● citron
● bílý vinný ocet
● 250 g přepuštěného másla (ghee)
● pažitka

POSTUP:

1.    Suroviny na vafle smíchejte tak, aby se vytvořilo husté těsto. Těsto nalévejte do olejem vymazaného vaflovače. Takto připravené vafle odložte stranou.
2.    Vodu s octem přiveďte těsně pod bod varu. Jemným mícháním vytvořte vodní vír, do kterého opatrně vlijte rozklepnuté vajíčko a postupně za neustálého jemného míchání pošírujte přibližně 2 minuty. Stejně postupujte i s dalšími vejci.
3.    Na holandskou omáčku v horké vodní lázni vyšlehejte žloutky do pěny, zastříkněte octem a pomalu přilévejte přepuštěné máslo (ghee), dokud nevytvoříte emulzi. Jakmile je hustá a drží pohromadě, dolaďte chuť a konzistenci citronem, solí a pepřem.
4.    Podávejte navrstvené. Na vafli položte plátek avokáda, na to přidejte pošírované vajíčko. Na závěr přelijte holandskou omáčkou a ozdobte čerstvou pažitkou.
 

Dobrou chuť vám přeje Coca-Cola!

Související témata: společně s chutí , vafle

reklama

Přečtěte si také