Dezert
- věnečky 1 kus
- směs na přípravu věnečků 1 dávka
- vejce 3 kus
Head
- pepř 1 dávka
- olivový olej 2 lžíce
Dezert
- cukr 60 g
Head
- ocet 1 lžíce
Dezert
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Šopský salátPředkrm:postup:Zeleninu nakrájíme, smícháme, lehounce osolíme a opepříme. Zeleninu promícháme s olejem a octem a před podáváním s nastrouhaným balkánským sýrem, kterým posypeme salát.