Suroviny
- zakysaná smetana 1 balení
- šlehačka 1 balení
- želatina 1 kus
- kulaté piškoty 1 balení
- jahoda 1 balení
- broskvový kompot 1 konzerva
- cukr 1 dávka
- jahodový sirup 1 dávka
Postup přípravy
Do skleniček vložíme čtyři piškoty, které pokapeme jahodovým sirupem
Vezmeme samostatnou misku, do které rozložíme jednotlivě jako vějíř plátky želatiny a zalijeme studenou vodou
Pak vezmeme broskvový kompot, scedíme šťávu, broskve nakrájíme na kostičky, pár kostiček vložíme do skleničky na piškoty a zbytek broskví vmícháme do zakysané smetany s cukrem
Vezmeme další malý hrnek, do kterého dáme dvě lžíce broskvové šťávy, zahřejeme ji do tepla
Vymačkáme želatinu z vody a přidáme do zahřáté kompotové šťávy
Vše mícháme na mírném ohni až do úplného rozpuštění želatiny
Poté necháme vychladnout a vychlazenou želatinu smícháme se zakysanou smetanou s broskvemi
Dále ušleháme šlehačku, kterou pomalu vmícháme do předchozí hmoty (zakysaná smetana, želatina atd
) Poté připravenou hmotu vložíme do skleniček na piškoty a ozdobíme jahodou