Suroviny
- toustový chléb 5 plátků
- česnek 1 stroužek
- máslo (změklé) 50 g
- želatina 7 plátků
- smetana 100 ml
- sýr Philadelphia 500 g
- sýr s modrou plísní 180 g
- lískové ořechy 50 g
- pistácie 50 g
- řapíkatý celer 2 řapíky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Toastový chleba opečte v toasteru nebo na sucho na pánvi a pak jej několika pulsy rozmixujte v kuchyňském robotu na hrubo. Přidejte máslo a utřený česnek.
- Dortovou formu (24 cm) vyložte pečicím papírem a na dno vmačkejte chlebovou hmotu.
- Želatinu namočte do studené vody, nechejte několik minut nabobtnat a pak vodu vymačkejte. Přidejte horkou smetanu, aby se želatina rozpustila.
- Sýry prošlehejte s želatinou a smetanou do hladka, přidejte sůl a pepř. Jemně nasekejte celer, oříšky a pistácie a přidejte k směsi. Důkladně promíchejte.
- Sýrovou směs vlijte na vychladlý chlebový korpus a dejte asi na 4 hodiny chladit.