Komerční sdělení

Recepty s bezlaktózovými produkty Lehké ráno: Zdravá chřestová polévka plná vitamínů

Moje hodnocení
3x

Máte rádi smetanové polévky, ale hrášková nebo houbová už vás omrzely? Vyzkoušejte chřest! Je zdravý, plný vitamínů a skvěle chutná. A navíc chřestová sezóna právě začíná. Český chřest patří mezi nejvyhlášenější ve světě a ve velkém se vyváží do zahraničí, například i do Dubaje. Při vaření použijte třeba i bez laktózové produkty z dílny Mlékárny Kunín a chuť bude dokonalá.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Chřestu odkrojte dřevnaté konce a pazochy vařte asi 2 minuty v litru horké vody se špetkou cukru, citronové šťávy a soli.
  2. Následně je vyjměte a odkrojte z nich špičky, které použijete později na dekoraci.
  3. Zbylý chřest pokrájejte na kousky a vraťte do vývaru, přidejte trvanlivou smetanu a přiveďte k varu.
  4. Krátce povařte, stačí tak 3 minuty, a rozmixujte dohladka.
  5. Polévku dochuťte solí a bílým pepřem. Na talíři posypte hoblinkami parmazánu.
  6. Podávejte s opečeným toustovým chlebem.

FRESH TIP: Dovolte nám představit vám čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín

Pokud hledáte lahodnou alternativu mléka bez laktózy, tak jste právě narazili na to pravé. Vyzkoušejte  čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín. Rozhodně vám dostane jeho přirozená chuť a barva. Je lehce stravitelné, vhodné pro různé úrovně laktózové intolerance.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty