Suroviny
- zelený chřest 500 g
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- smetana (bezlaktózová) 200 ml
- cukr
- citronová šťáva
- strouhaný parmazán
- toustový chléb
Postup přípravy
- Chřestu odkrojte dřevnaté konce a pazochy vařte asi 2 minuty v litru horké vody se špetkou cukru, citronové šťávy a soli.
- Následně je vyjměte a odkrojte z nich špičky, které použijete později na dekoraci.
- Zbylý chřest pokrájejte na kousky a vraťte do vývaru, přidejte trvanlivou smetanu a přiveďte k varu.
- Krátce povařte, stačí tak 3 minuty, a rozmixujte dohladka.
- Polévku dochuťte solí a bílým pepřem. Na talíři posypte hoblinkami parmazánu.
- Podávejte s opečeným toustovým chlebem.
FRESH TIP: Dovolte nám představit vám čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín
Pokud hledáte lahodnou alternativu mléka bez laktózy, tak jste právě narazili na to pravé. Vyzkoušejte čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín. Rozhodně vám dostane jeho přirozená chuť a barva. Je lehce stravitelné, vhodné pro různé úrovně laktózové intolerance.
ČERSTVÉ MLÉKO BEZ LAKTÓZY Zdroj: archiv Mlékárna Kunín