Hlavní chod
- roštěnec 700 g
Head
- zakysaná smetana 2 balení
- pepř 1 špetka
- majonéza 1 balení
- rajče 2 kusy
- sůl 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- pažitka 1 dávka
- limetka 1 kus
- česnek 1 stroužek
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- pažitka 1 dávka
- kečup 1 dávka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- koriandr (řezaný - volitelné ) 1 dávka
- petrželová nať (řezaný - volitelné ) 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Před grilováním si připravte omáčky:Na omáčku s majonézou, kečupem a cibulí smíchejte majonézu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a kečup. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr přidejte pažitku. Před podáváním dejte odležet do ledničky.
- Na omáčku z tvarohového sýra umíchejte kostky sýra, přidejte zakysanou smetanu a nakrájený česnek. Ochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte pažitku. Nechte odležet v lednici.
- Na avokádovou omáčku rozřízněte zralé avokádo a vyjměte pecku. Vydlabejte dužninu a dejte ji do misky. Rajčata nařízněte a vložte na chvíli do horké vody. Po chvilce je vyndejte a oloupejte. Rozkrojte a vyndejte jadérka. Nakrájejte na kousky a přidejte k avokádu. Osolte a opepřete. Ochuťte limetkou a posypejte nasekaným koriandrem. Zamíchejte a nechte chvíli odležet.
- Gril rozpalte na vysokou teplotu. Steaky z obou stran bohatě osolte a opepřete. Mírně je potřete olejem a nechte asi 15 až 20 minut odležet. Maso položte na rošt a grilujte podle chuti z každé strany 6 až 13 minut. (Záleží na tom, nakolik chcete mít maso propečené.) Steak nechte chvíli odpočinout a teprve po pár minutách ho krájejte a servírujte.
Autoři receptu: VIP Prostřeno - Vydra, Boušková
Hlavní chod
Roštěnec na grilu, tři domácí omáčky, brambory