Head
- vepřové kotlety 5 kusů
Postup přípravy
1
Vykostěné kotlety vyklepeme dotenka
Pokrájenou cibuli a česnek osmažíme do zlatova
Kotlety opepříme, lehce osolíme (kdo méně solí, nesolit)
Osmaženou cibuli s česnekem natřeme na kotlety, kam rozložíme tři plátky anglické slaniny a dva plátky šunky
Do jednoho z plátků šunky zabalíme silnější proužek nivy, položíme na kotletu, přeložíme a uděláme kapsu, kterou párátky uzavřeme
Na rozpálenou pánev s olejem položíme kotlety, které smažíme z jedné i druhé strany 5 minut
Pak pánev přikryjeme poklicí a necháme už stranou ohně 7 minut uležet
2
Ze šťávy z masa si mezitím uděláme rychlou žampionovou omáčku, kterou můžeme zjemnit máslem a zahustit trochou mouky
Podáváme s pečenými bramborami na špejli
3
Jako salát servírujeme tzatziki
Najemno nastrouhané okurky řádně vymačkáme
Řecký jogurt nahradíme českým, který jsme smíchali s jedním tučným tvarohem a prolisovaným česnekem, solí a pepřem