redakce Prima FRESH

Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem

Moje hodnocení
5x

Dost neobvyklá, ale geniální kombinace. Zamilujete se. Hrášek v téhle polévce už tak trochu ohlašuje jaro…

8 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte špek a smažte 2 až 3 minuty. Přidejte brambory, cibuli a česnek, hrnec přikryjte a smažte, až brambory začnou měknout. Pak vlijte horký vývar a na mírném varu vařte asi 15 minut.
  2. Vsypte kapustu nebo zelí a hrášek a polévku vařte jen 1 až 2 minuty, aby hrášek neztratil barvu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s křupavým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty