návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 1 hodiny
Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem
Autor: Marek Kučera Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem
Dost neobvyklá, ale geniální kombinace. Zamilujete se. Hrášek v téhle polévce už tak trochu ohlašuje jaro…

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte špek a smažte 2 až 3 minuty. Přidejte brambory, cibuli a česnek, hrnec přikryjte a smažte, až brambory začnou měknout. Pak vlijte horký vývar a na mírném varu vařte asi 15 minut.
  2. Vsypte kapustu nebo zelí a hrášek a polévku vařte jen 1 až 2 minuty, aby hrášek neztratil barvu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s křupavým pečivem.
Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem
Autor: Marek Kučera Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem
Související témata: zelí , kapusta , Polévky