Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem

Moje hodnocení
3x

Dost neobvyklá, ale geniální kombinace. Zamilujete se. Hrášek v téhle polévce už tak trochu ohlašuje jaro…

8 porcí
60 minut

Suroviny

  • olivový olej 1 lžíce
  • tyrolský špek, nakrájený na kostičky 400 g
  • velké brambory, nakrájené na kostičky 2 ks
  • cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky
  • kapusta nebo zelí, nakrájené na tenké proužky 300 g
  • mražený hrášek 300 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • křupavé pečivo k podávání

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte špek a smažte 2 až 3 minuty. Přidejte brambory, cibuli a česnek, hrnec přikryjte a smažte, až brambory začnou měknout. Pak vlijte horký vývar a na mírném varu vařte asi 15 minut.
  2. Vsypte kapustu nebo zelí a hrášek a polévku vařte jen 1 až 2 minuty, aby hrášek neztratil barvu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s křupavým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty