Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zeleninová musaka

6 porcí
do 2 hodin
Zeleninová musaka
Zeleninová musaka Autor: isifa.com
Do klasické musaky patří kromě spousty zeleniny také mleté maso. Ale můžete si připravit i vegetariánskou verzi – a pochutnají si i ti, kteří masu příliš neholdují.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nakrájejte lilek na plátky a dejte ho do mísy naplněné osolenou vodou. Nechte ho namočený asi 30 minut. Předehřejte troubu 180 °C.
  2. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje v hrnci a opékejte na něm nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, až budou měkké a průsvitné. Přidejte rajčata, houby nakrájené plátky, čočku a propláchnuté fazole. Ochuťte solí a pepřem a vařte 10 minut na mírném ohni.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm plátky lilku po obou stranách dohněda. Osušte lilek na papírové utěrce. Do zapékací mísy a na dno rozložte plátky lilku. Na něj rozložte fazolovou směs a další vrstvu opečeného lilku. Na něj rozložte zbývající fazolovou směs.
  4. Vyšlehejte vejce s jogurtem a směs položte navrch (je to mnohem jednodušší a zdravější než bešamel). Posypte nadrobeným sýrem Feta. Dejte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama