Pavla Stoklasová

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Moje hodnocení
11x

„Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujte ořechy a ovesné vločky.
  2. Směs vsypte do misky, přidejte jedlou sodu a na závěr vmíchejte nahrubo nastrouhaná jablka a rozklepnutá vejce. Těsto doslaďte stévií (klidně ji ale můžete úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně).
  3. Papírové košíčky naplňte těstem, shora ozdobte plátky mandlí a pečte při 180 °C zhruba 30 minut.

PRIMA TIP: Ke zdobení muffinů můžete využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavla Stoklasová


Přečtěte si také

Recepty