Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečený fenykl
Suroviny (4 porce)
- Fenykl 2 bulvy
- nastrouhaný parmezán
- Máslo 50 g
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
Postup
- Fenykl dobře propláchněte, odstraňte z něj případné poškozené a zhnědlé části a bulvy podélně rozkrojte.
- Povařte je ve vroucí lehce osolené vodě asi 20 minut, až zvláční.
- Okapaný fenykl rozložte do remosky řezem vzhůru, okořeňte ho, posypte sýrem, poklaďte kousky másla a pod víkem asi 30 minut zapékejte.
Gurmet - Vaše škola vaření
V březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.
Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.