Akademiekvality.cz

Zapečená vejce v housce se sýrem a slaninou

Moje hodnocení
14x

Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně vejce v housce plné sýra, slaniny, bylinek a smetany. Prosté suroviny, které jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.
  3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.
  4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.
  5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.
  6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.

PRIMA TIP: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte. Více informací o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty